muharrempasa@hotmail.com mail adresimle msne giremiyorum. önce evde oldu hata şimdide işyerinde 8100030d hata kodu veriyor. başka adresler le oturum açılıyo fakat sadece benim msnle açılmıyor :S sürekli aynı hata. bilen yada araştırmaya meyilli arkadaşlara sesleniyorum HELP ME
5 posters
MSN yardımmmm
muharrempasha- Mesaj Sayısı : 565
Lakap : sız
tecrübe değeri : 6138
- Post n°1
MSN yardımmmm
Arkadaşlar bilen biri varsa yardım etsin bana.
muharrempasa@hotmail.com mail adresimle msne giremiyorum. önce evde oldu hata şimdide işyerinde 8100030d hata kodu veriyor. başka adresler le oturum açılıyo fakat sadece benim msnle açılmıyor :S sürekli aynı hata. bilen yada araştırmaya meyilli arkadaşlara sesleniyorum HELP ME
Çağatay- Admin
tecrübe değeri : 6689
- Post n°2
Geri: MSN yardımmmm
Sabit dns kullanıyor isen yapma ihtimali yüksektir.
ßuRocK CaN- Mesaj Sayısı : 191
Nerden : Oda Bilmiyor Nerden Olduğunu =S Ya Ç.Kale Kepez Ya İstanbul Ümraniye
Lakap : bark,BuRocK vs vs...
tecrübe değeri : 5974
- Post n°3
banada oluyordu ben bı msn sılıp yukledım bı sure gırmedım duzeldı
- Post n°4
sabit dns de ne oluyo kapti anlamam ben
ama harbi kafayı yicem evdeki laptopdan sonra şimdide işyerinde ki pcden giremiyom
sadece benim mail adresimden. lemm yoksa hacklendimmi ben
google dan aramadığım site kalmadı bütün tarifleri yapıyom ama cıks olmuyo
msnin sayesinde sistemci olcam
ama harbi kafayı yicem evdeki laptopdan sonra şimdide işyerinde ki pcden giremiyom
sadece benim mail adresimden. lemm yoksa hacklendimmi ben
google dan aramadığım site kalmadı bütün tarifleri yapıyom ama cıks olmuyo
msnin sayesinde sistemci olcam
gurbetci- Mesaj Sayısı : 423
tecrübe değeri : 6251
- Post n°5
bi ara bi kod yazip karsindakinin msnini donduruyordun benimde tavsiyem msni tümüyle silip, yeniden kurmak
- Post n°6
onuda denedim ama gene olmadı
bakıyomda bütün hack olaylarından haberin var caner bey
bakıyomda bütün hack olaylarından haberin var caner bey
- Post n°7
canerrrrrrrrr
senden şüphelenmelimiyim
senden şüphelenmelimiyim
- Post n°8
sen kendinden süphelen
snoop doggun, 50 centin videolarini indireyim derkene kesin virüs kapmizsindir sen
snoop doggun, 50 centin videolarini indireyim derkene kesin virüs kapmizsindir sen
- Post n°9
bırak geyiğide yardım et bay dahi
- Post n°10
bay muhalifden, bay vecihiden yardimmi istermiş muhoooo?
avcunu yallarsin
avcunu yallarsin
- Post n°11
bittin lem sen... bende seni kara gün dostu bilirdim
Bond- Mesaj Sayısı : 364
tecrübe değeri : 6103
- Post n°12
Windows Live Messenger 9.0 sürümünün kullanıma sunulmasından sonra bir çok kullanıcı 8100030d kodlu hata ile karşılaştı. Bu hata ile karşılaşan kişiler kullandıkları Windows Live ID ile sadece hatayı aldıkları bilgisayarda oturum açamıyorlar ve diğer Windows Live ID ler ile bu bilgisayarda oturum açabiliyorlar. Aynı sorunun benimde başıma gelmesinden sonra internette yaptığım araştırmada 8100030d kodlu hatanın nedeni olarak bios pilinin zayıflaması, sistem saatinin geri kalması yada beta eklentilerin kurulmasından dolayı olabileceği yönündeydi. Çözüm olarakta Başlat > Çalıştır konumuna “ regsvr32 softpub.dll ” yazılması yada benim her yeri karıştırmama rağmen bulamadığım Windows Live Messenger 9.0 yükleme adresindeki bir yere girerek betadan çık alanını seçmemiz gerektiği şeklinde biraz saçma bulduğum çözümler bulunmaktaydı.
Bu tür çözümleri araştırdıktan sonra Windows Live Destek sayfasında bu sorunun çözümünü bulabileceğimi düşünerek bir arama yaptım ve düşündüğüm gibide çözümü buldum. Orjinal sayfasında çözüm ingilizce anlatıldığı için ben sizlere kısaca çözümünü açıklayacağım. ( Orjinal metine buradan bulaşabilirsiniz. )
Windows Live Messenger 8100030d Hatası çözümü :
8100030d hatası bir önceki sürümün üzerine yeni bir sürüm yüklendiği için Messenger ın cache dosyalarından dolayı oluşur. Diğer Windows Live ID lerdeki oturumumuzu açıp her zaman kullandığımız Windows Live ID miz ile oturum açamamızın nedenide cache dosyalarımızda bir sorun olduğunu gösterir. Yani Messengerın cache dosyalarını silersek sorunumuz kolaylıkla çözebiliriz.
Klasör seçenekleri > Görünüm den ” Gizli klasör ve dosyaları göster ” yaparak gizli dosyaların gözükmesini sağlayınız.
Xp Kullananlar için:
C:Documents and Settings Kullanıcı Adı Local SettingsApplication DataMicrosoftWindows Live Contacts
klasörünün içerisini temizleyin.
Vista Kullananlar için:
C:Kullanıcılar Kullanıcı Adı AppDataLocalMicrosoftWindows Live Contacts
Eğer Live Messenger değilde eski bir sürüm MSN Messenger kullanıyorsanız ve aynı hatayı alıyorsanız. Başlat > Çalıştır a girip ” cmd ” yazıp dos ekranını açınız ve sırası ile command ekranına aşağıdakileri yazıp ENTER a basınız.
1. cd
2. cd %appdata%microsoft
3. cd “msn messenger”
4. del /s listcache.dat
Önemli bir not: MSN9.0 için sadece MsgPlus un beta sürümü kullanılabildiği için böyle bir hata veriyor. MsgPlus kullanıyorsanız bile kendi MSN adınızda renk kodlarını kullanmamanız gerekir. Açılmama sorununu biraz ertelenmesini sağlıyor sanırım. (: Ayrıca Yukarıda belirtmiş olduğum çözümü MsgPlus u tamamen kaldırıp denerseniz başarılı olacağınıza inanıyorum. Ben MsgPlus kullanmadığım için sadece 1 kez bu sorunla karşılaştım ve artık bu sorunla karşılaşmıyorum en azından 2 hafta dır karşılaşmadım. MsgPlus kulanmadan MSN kullanamam diyenler içinde tek bir önerim olabilir biraz sabretip MSN9,0 a uygun MsgPlus sürümünün çıkmasını beklemek.
Bu tür çözümleri araştırdıktan sonra Windows Live Destek sayfasında bu sorunun çözümünü bulabileceğimi düşünerek bir arama yaptım ve düşündüğüm gibide çözümü buldum. Orjinal sayfasında çözüm ingilizce anlatıldığı için ben sizlere kısaca çözümünü açıklayacağım. ( Orjinal metine buradan bulaşabilirsiniz. )
Windows Live Messenger 8100030d Hatası çözümü :
8100030d hatası bir önceki sürümün üzerine yeni bir sürüm yüklendiği için Messenger ın cache dosyalarından dolayı oluşur. Diğer Windows Live ID lerdeki oturumumuzu açıp her zaman kullandığımız Windows Live ID miz ile oturum açamamızın nedenide cache dosyalarımızda bir sorun olduğunu gösterir. Yani Messengerın cache dosyalarını silersek sorunumuz kolaylıkla çözebiliriz.
Klasör seçenekleri > Görünüm den ” Gizli klasör ve dosyaları göster ” yaparak gizli dosyaların gözükmesini sağlayınız.
Xp Kullananlar için:
C:Documents and Settings Kullanıcı Adı Local SettingsApplication DataMicrosoftWindows Live Contacts
Vista Kullananlar için:
C:Kullanıcılar Kullanıcı Adı AppDataLocalMicrosoftWindows Live Contacts
Eğer Live Messenger değilde eski bir sürüm MSN Messenger kullanıyorsanız ve aynı hatayı alıyorsanız. Başlat > Çalıştır a girip ” cmd ” yazıp dos ekranını açınız ve sırası ile command ekranına aşağıdakileri yazıp ENTER a basınız.
1. cd
2. cd %appdata%microsoft
3. cd “msn messenger”
4. del /s listcache.dat
Önemli bir not: MSN9.0 için sadece MsgPlus un beta sürümü kullanılabildiği için böyle bir hata veriyor. MsgPlus kullanıyorsanız bile kendi MSN adınızda renk kodlarını kullanmamanız gerekir. Açılmama sorununu biraz ertelenmesini sağlıyor sanırım. (: Ayrıca Yukarıda belirtmiş olduğum çözümü MsgPlus u tamamen kaldırıp denerseniz başarılı olacağınıza inanıyorum. Ben MsgPlus kullanmadığım için sadece 1 kez bu sorunla karşılaştım ve artık bu sorunla karşılaşmıyorum en azından 2 hafta dır karşılaşmadım. MsgPlus kulanmadan MSN kullanamam diyenler içinde tek bir önerim olabilir biraz sabretip MSN9,0 a uygun MsgPlus sürümünün çıkmasını beklemek.
ßuRocK CaN- Mesaj Sayısı : 191
Nerden : Oda Bilmiyor Nerden Olduğunu =S Ya Ç.Kale Kepez Ya İstanbul Ümraniye
Lakap : bark,BuRocK vs vs...
tecrübe değeri : 5974
- Post n°13
masallah super arastırma olmus xD
- Post n°14
wayyy bond yaptım galiba
plus u kaldırdım contacktları temizledim açıldı şimdilik bakalım
süpersin dile canerden ne dilersen
plus u kaldırdım contacktları temizledim açıldı şimdilik bakalım
süpersin dile canerden ne dilersen
- Post n°15
MsgPlus yenisi çıkmış indirsemmi acep
- Post n°16
bond feci zekisin maşaalah
Bond- Mesaj Sayısı : 364
tecrübe değeri : 6103
- Post n°17
Rica ederim arkadaşlar bir sorunmu var googleye yazın söylesin size
- Post n°18
yahu bende denedim denemediğim tavsiye kalmadı ama sadece plus olayını yazmamıştı hiçkimse senin bulduğun ii oldu danke