BİZ V

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hayattaki küçük mutluluklar

3 posters

Arkadaşım zeytin

Çağatay
    Çağatay
    Admin

tecrübe değeri : 6689

Arkadaşım zeytin Empty Arkadaşım zeytin

Mesaj tarafından Çağatay Salı Ara. 23 2008, 16:35

Yeryüzüne bakan yüksek bir tepenin üzerinde bulunan büyük bir meyve ağacından bir tan vakti toprağa düşerek ilk güneş ile gözlerimi açtım.İlk arkadaşım kıpkırmızı ve sımsıcak bir gülümseme ile karşılayan Güneş oldu..Onun o sımsıcak dostluğunu hala yeşil yapraklarımın üzerinde hissedebilmekteyim.İkinci hatırladığım dostum ise ılık bir esinti ile beni topraktan kaldıran Rüzgardır.Kendisi sevecen olduğu kadar çokta hırçın.Bazen neye kızdı ise çok kızgın oluyor,bu hali beni çok korkutuyor.O anlarda bana yardım eden sımsıkıya kendisine sarıldığım toprak,sırtımı koca gövdesine dayadığım meyve ağacı oluyor.Her ne kadar Rüzgara kırılsamda sonrasında gönlümü almayı biliyor.Rüzgar iyi niyetli biri bence!..Bu kadar dostlarımın içinde en sevdiğim dostum, Toprak.,Bu kadar karşılık beklemeden,bu kadar güven veren bir dost görmedim ...En çok onu seviyorum, ne zaman boynumu büksem,yapraklarım solsa büyük bir telaş ile yardımıma koşuyor.Beni hemen neşelendirmeyi başarıyor.

Yeryüzüne bakan yüksek bir tepenin üzerindeyim.Her güne başlayışımda sevimli ve sıcak dostum Güneşin selamını,Rüzgarın bitmek bilmeyen derslerini,Meyve ağacının işlerini,Toprağın bitmez tükenmez çabalarını gün sonuna kadar şahit olmaktayım.Geçen günler içindede daha bir büyüdüm,daha bir yeşerdim.İki tanede dostum oldu.. Her gün sabah ziyaretime gelen Arı ve meyve ağacına dadanan Karga...Arı çok sevimli ve dost canlısı ama karga için aynı düşüncelerde değilim.O hep meyve ağacı ile ilgileniyor,seslenmelerime aldırış etmiyor..

Yeryüzüne bakan yüksek bir tepenin üzerindeyim.Geçen gün komik bir olay oldu.Sen kalk bizim karga,meyve ağacının üzerindeki Zeytine göz.koy...Zeytin ve meyve ağacı ile bir kavgaya tutuş,meyve ağacı buna bir dal fırlat Karganın tam kafasına.Karga bir çırpıda yere düş,Zeytinde onunla beraber aşağı.Karga sonra bir çırpıda havalan Zeytinde benim yanıma yuvarlan..Sevinçliyim yeni bir dostum oldu artık.Adı Zeytin...Söze nerden başlayacağımı bilemiyorum açıkçası.Merhabamı desem yoksa şöyle soğuk bir selam mı versem....

“eeeee Menhaba!!!”

What a Face

G.Ç.T

En son Çağatay tarafından Salı Ara. 23 2008, 16:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
    sebimu
    sebimu

tecrübe değeri : 6067

Arkadaşım zeytin Empty Geri: Arkadaşım zeytin

Mesaj tarafından sebimu Salı Ara. 23 2008, 16:44

Merhaba sıcakından sunny
    Çağatay
    Çağatay
    Admin

Mesaj tarafından Çağatay Ptsi Ara. 29 2008, 18:18

Zeytin ile tanışalı 7.gün doğumu oldu bugün onun hakkında bir karara vardım...Bizim yeryüzüne bakan yüksek tepenin orada binbir türlü çiçek vardır.Hepsinin ayrı bir huyu ayrı bir güzelliği vardır..Bazı çicekler vardır gökyüzüne güneşe doğru uzamak isterler,en yükseğe ulaşmak için ne kadar kural varsa yıkarlar.Yalnızlığı tercih ederler ve tepede en yüksekten bakmak için çabalarlar.Bu bitkilere rüzgarlı zamanlarda aşağıdan baktığımda,yapraklarının bir bir uçuştuğuna,dallarının birer birer kırıldığına şahit olurum.Bazılarının ise toprağa düşüp kuruduğunu görürüm.Bazılarıda vardır ki, Zeytinde buna uyduğuna inanıyorum.Bir sarmaşık ağacı gibidirler.Meyve ağacından düştükleri andan itibaren, kısa köklerini toprağa dayayıp meyve ağacına uzanmaya çalışırlar.Evet evet!!! O bir sarmaşık ağacı.O bir dala uzanıp onu sarmak istiyor.O narin bedenini dallara sarıp eğer sen toprağa düşer isen bende düşerim diyor.Sarıldığı dala sen büyüki bende sen ile güneşe uzanıyım diyor.Rüzagarlı zamanlarda kısa kökleri ile toprağa sıkıca sarılıp tutunduğu dala sahip çıkmak istiyor.Sarmaşıklar sevdikleri zamanlar hep böyle davranırlar bizim yeryüzne bakan yüksek tepede...
    Çağatay
    Çağatay
    Admin

Mesaj tarafından Çağatay Salı Ocak 20 2009, 05:14

Yeryüzüne bakan yüksek bir tepenin üzerindeyim.Geçen günlerde yeni şeyler öğrenmeye başladım Zeytin hakkında.Kendini büyüten ufak bir dal bu kadar olur.Her şeyi öğrendiğine inanan ve bu tepede çok şey gördüm diyen yeni yetmelerden.Bu hali komiğime gidiyor,ki ben ondan daha çok güneş gördüm daha çok rüzgara tutuldum.Bana ders vermeye çalışması da komik.Bilemiyorum daha doğrusu anlam veremiyorum, yaşadıklarımız bu tepede çok mu geliyor bize.Artık daha göreceğimiz bir şey kalmadığına mı inanıyoruz.O zaman solup kurumamız gerekmez mi,toprağa karışmamız gerekmez mi.Ben hala çok şey bildiğime inanmıyorum.Zeytin ve ona benzeyenlerin bu durumunu savunma olarak görüyorum.Artık hiçbir şey beni kıramaz ve üzemez demenin bir yolu bu.Öğrenmişliğin değil ama.

Yeryüzüne bakan yüksek bir tepenin üzerinde rüzgar ile beraber çok dallar sallanır,yapraklar uçuşur,sesler karışır.Dallar,çiçekler o anlarda tutunacak,sığınacak eller,yüzler ararlar.Sonrasında etraflarına ve kendilerine bakarlar bundan sonrası daha kötüsü olmaz derler.Daha kötüsü olur bu yeryüzüne bakan yüksek bir tepenin üzerinde.Bunu her yaşayan canlı bir gün görür ve öğrenir.
    LigoriN
    LigoriN

tecrübe değeri : 6472

Mesaj tarafından LigoriN Salı Ocak 20 2009, 05:29

yeşilmi siyahmı Very Happy Very Happy Very Happy ciddi çok merak ettim
    Çağatay
    Çağatay
    Admin

Mesaj tarafından Çağatay Salı Ocak 20 2009, 05:37

LigorN demiş ki:yeşilmi siyahmı Very Happy Very Happy Very Happy ciddi çok merak ettim

Arenaya kış kış

Similar topics

-

Forum Saati Cuma Kas. 22 2024, 07:19